X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Produse din carne cu aditivi, comercializați într-un liceu din capitală

26 oct. 2016,, 10:37   Capitala
2488 0
В одном из кишиневских лицеев продаются мясные продукты с добавками
Foto: dosug.md

În urma unui control efectuat într-un liceu din capitală, specialiștii Centrului de Sănătate Publică au depistat comercializarea, în incinta instituției, a produselor de patiserie cu carne ce conține aditivi, informează NOI.md.


Controlul a fost efectuat ieri, 25 octombrie, pentru a verifica respectarea dispozițiilor Ministerului Sănătății privind consumul produselor din carne în instituțiile de învățămînt general.

Astfel, la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, în bufetul blocului liceal se comercializează produse de patiserie ce conțin crenvurști. Potrivit directorului instituției, expunerea crenvurștilor în aluat printre produsele ce urmau a fi comercializate liceenilor este singulară, de probă, la solicitarea profesorilor. Totodată, s-a depistat că sortimentul de bucate nu este coordonat cu Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice (SSSSP).

Drept urmare, a fost întocmită hotărîrea de interzicere a produselor, proces-verbal de contravenție la adresa persoanelor juridice și a fost sesizată poliția.

Deoarece includerea în meniurile instituţiilor de învăţămînt general a produselor din carne cu aditivi (mezeluri şi salamuri) reprezintă factori de risc pentru statutul nutrițional și starea de sănătate a copiilor, Ministerul Sănătăţii alături de Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău solicită responsabilizarea structurilor implicate şi în special a instituţiilor care pînă la momentul actual ignoră prevederile actului normativ în vigoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?