X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Munteanu, despre riscurile la care se supun partidele de dreapta

11 oct. 2016,, 11:06   Politică
3660 1

Foto: moldova.org

Desemnarea candidatului unic la alegerile prezidențiale de către PAS, PDA și PLDM trebuia făcută acum cîteva luni, opinează analistul politic Igor Munteanu, citat de NOI.md.


Potrivit expertului de la IDIS „Viitorul”, tărăgănarea acestei decizii duce la dezamăgirea electoratului, iar acest lucru este riscant pentru partidele proeuropene de dreapta.

„Este clar că apare o anumită dezamăgire, se întîrzie această nominalizare. Foarte mulți alegători ar putea să nu fie suficient de pregătiți pentru ca să sprijine un candidat pe care nu l-au așteptat. Acesta este un risc foarte mare. E vorba de mobilizarea electoratului care potențial ar putea să voteze pentru unul sau altul. Din păcate, deciziile pe care ar fi trebuit să le ia partidele de dreapta trebuiau adoptate acum cîteva luni”, a explicat Igor Munteanu în cadrul emisiunii „În profunzime”.

Analistul mai consideră că selectarea candidatului exclusiv în baza ratingului politic nu este sigură, întrucît trebuie luat în calcul un spectru larg de indicatori. „Evident că un sondaj nu poate reflecta poziționarea în tot spectrul politic din simplul motiv că pe lîngă ratingul propriu-zis al candidatului mai sînt și alți indicatori cum este notorietatea, recunoașterea în întrebările închise, conexiunea la diverse straturi sociale, experiența. Sînt foarte mulți indicatori care ar putea să fie chiar mai decisivi decît ratingul propriu-zis al unui candidat”, a adăugat Munteanu.

Menționăm că cele trei formațiuni politice au anunțat că vor selecta candidatul în baza a două sondaje de opinie. Rezultatele celui de-al doilea sondaj urmează a fi făcute publice în curînd, a anunțat recent Maia Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?