X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

CEC propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat pe lista PAS

27 feb. 17:05   Societate
2383 0

Mai multe hotărîri au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

Astfel, CEC a luat act de informațiile conținute în rapoartele prezentate de către concurenții electorali în campania electorală aferentă votării repetate pentru alegerea primarului comunei Bubuieci, municipiul Chișinău din 11 februarie 2024.

Tot în cadrul ședinței, CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și va propune Curții Constituționale validarea mandatului candidatului supleant Speianu Ana, de pe lista aceluiași partid.

Comisia a luat act și de rapoartele prezentate de către difuzorii/distribuitorii de publicitate privind publicitatea politică și electorală difuzată pe dispozitivele fixe sau mobile pe parcursul semestrului doi al anului 2023.

Totodată, membrii CEC au aprobat lista difuzorilor de publicitate care pot plasa publicitate electorală pe dispozitivele de publicitate fixă sau mobilă în perioada electorală a alegerilor locale noi și parțiale din 19 mai 2024.


Alte hotărîri vizează ridicarea și atribuirea mandatelor de consilier în consiliile locale și raionale.

Hotărîrile CEC sînt publicate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărîri CEC”.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?