X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chirinciuc a povestit despre reparația și construcția drumurilor în raionul Hîncești

20 iul. 2016,, 12:00   Societate
2876 0
Киринчук рассказал о ремонте и строительстве дорог в Хынчештском районе
Foto: pl.md

Șoseaua Hîncești-Leușeni va fi reparată pînă la finele anului curent, iar pînă la sfîrșitul lunii iulie vor începe lucrările de modernizare a drumului Hîncești-Leova, care vor fi efectuate de compania italiană „Serenisima”.


Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, în timpul unei întrevederi cu primarii și agenții economici din raionul Hîncești, în cadrul căreia părțile au discutat starea drumurilor din regiune, atît a celor naționale, cît și a celor locale, relatează NOI.md.

Potrivit ministerului de resort, în cadrul întrevederii a mai fost abordată chestiunea referitoare la construcția noului drum între localitățile Cornești, raionul Hîncești și Bolțun, raionul Nisporeni. Iurie Chirinciuc a solicitat planul proiectului de construcție a acestei artere și a dat asigurări că banii pentru construcție vor fi alocați din Fondul rutier.

Mulți aleși locali ai mai solicitat reparația și lărgirea șoselei R44 Călărași-Lozova-Hîncești, care trece printr-un șir de localități din raionul Hîncești. Se preconizează că acest drum va fi inclus în lista priorităților pentru reconstrucție pe anul viitor. Iurie Chirinciuc a chemat autoritățile locale să fie mai active și să elaboreze proiecte pentru a beneficia de bani pentru reparația drumurilor de importanță locală în cadrul programelor de asistență financiară alocată de partenerii europeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?