X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Un drum din raionul Ialoveni este plin de gropi. Șoferii spun că își distrug mașinile

22 mar. 10:15   Societate
1842 0

Drumul ce leagă localităţile Răzeni şi Căinari din raionul Ialoveni este plin de gropi şi denivelări. Cea mai gravă situaţie se înregistrează pe porţiunea dintre Cărbuna şi Căinari.

Conducătorii auto care sînt nevoiţi meargă pe acel drum spun că își distrug maşinile, iar reprezentanţii Consiliului Raional Ialoveni, în grija căruia se află drumul cu o lungime de aproximativ 9 kilometri, afirmă că nu sînt bani pentru reparaţii.

Primarul localităţii Cărbuna spune că a cerut de nenumărate ori ajutorul autorităţilor pentru repararea drumului, dar dără rezultat. „Sîntem o localitate cu potenţial turistic, dar din cauza drumului, avem mari probleme”, menționează Constantin Ciocoi, primarul satului Cărbuna.

„Pentru a interveni şi a asfalta tot sectorul dat este nevoie de o sumă foarte mare, de care, la moment, nu dispunem”, a precizat și Eugen Secrieru, vicepreşedintele raionul Ialoveni, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Situaţia nu este mai bună nici pe porţiunea de drum G110, care leagă localitatea Răzeni de drumul naţional M3 Chişinău-Giurgiuleşti. Cei cîţiva kilometri de carosabil sînt în grija Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD). Nici pentru reparaţia aceastei porţiuni de şosea nu sînt resurse, spune administraţia ASD.


„Pentru anul 2024, în fondul rutier, nu sînt preconizate resurse financiare pentru construcţia capitală sau reconstrucţia capitală a segmentului dat de drum. Sperăm că, la rectificarea fondului rutier, posibil vor fi alocate resurse financiare suplimentare pentru lucrările date”, a spus Vladimir Lupu, director adjunct al ASD.

Datele oficiale din 2023 arată că populaţia localităţii Cărbuna este de aproximativ 1.200 de locuitori, iar în localitatea Căinari sînt circa 2.600 de persoane.

1
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?