X 
Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Kover: Uniunea Europeană trebuie ''complet regîndită''

1 oct. 2015,, 16:50   Externe
2717 0

Foto: ruvr.ru

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a apreciat că actuala criză a imigranților a demonstrat că Uniunea Europeană, ca ''o comunitate reală de valori'', este inexistentă și că funcționarea ei trebuie ''complet regîndită''.

''Singurul lucru bun în legătură cu haosul european din prezent — conflictul din Ucraina, criza din Grecia și o lume afectată de migrația în masă — este că trebuie să ne întrebăm din nou cine sîntem ca europeni. Dacă politicienii nu-și pun această întrebare, atunci alegătorii și-o vor pune, dar aceasta nu este suficient'', a declarat Kover într-un interviu publicat în Magyar Hirlap.

În opinia lui Kover, principiul de bază al democrației creștine este subsidiaritatea, ceea ce înseamnă că problemele trebuie abordate acolo unde apar și unde există suficiente informații disponibile pentru a le rezolva. Kover este de părere că, dacă UE respectă acest principiu, atunci s-ar pune capăt în cele din urmă unei ''dezbateri nesfîrșite'' despre ''state membre puternice versus Europa federală''.

Referindu-se la criza imigranților, Kover a afirmat că este sigur că există refugiați adevărați printre migranți, dar că, de vreme ce ei sosesc în Europa, nu mai sînt solicitanți de azil, ci mai degrabă piese ale sistemului european de ajutoare sociale, ignorînd orice obstacole și legi ce s-ar putea interpune în calea lor.

''Aceasta este într-adevăr o invazie'', a declarat Kover, estimînd că migrația în masă duce la întărirea ''partidelor naționaliste''. ''În curînd, harta politică a Europei va arăta complet diferit, dar nu există garanții că situația va fi mai bună decît acum. Ceea ce este sigur este că Europa se află într-o situație atît de disperată încît va trebui să ofere ceva, și va oferi probabil ceva'', a conchis Kover.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?