X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Au fost create impulsuri ultrasonice care induc starea de hibernare la animale

27 mai. 2023,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2450 0

Există situații în care hibernarea poate fi foarte utilă, de exemplu, în timpul operațiilor chirurgicale sau în misiuni spațiale.


Oamenii de știință studiază cu atenție acest proces și au făcut recent o descoperire semnificativă. Au reușit să inducă în stare de hibernare șoareci și șobolani.


Metoda inovatoare dezvoltată de experții de la Universitatea Washington (SUA) se bazează pe utilizarea ultrasunetelor focusate, care creează impulsuri scurte care vizează o anumită parte a creierului. În cadrul testelor pe șoareci, temperatura corpului lor a scăzut cu 3 °C, ceea ce a permis oamenilor de știință să mențină animalele în stare de hibernare timp de 24 de ore.


Precizarea oamenilor de știință japonezi de la Universitatea din Tsukuba a arătat că mecanismul care provoacă hibernarea este încă necunoscut. Cu toate acestea, ei au descoperit că "comutatorul creierului" este situat în hipotalamus. Conform ipotezelor, combinația între încălzire locală și vibrațiile create de ultrasunetele focalizate, contribuie la deschiderea canalelor ionice în neuroni, activîndu-le.


Cu toate acestea, utilizarea acestei tehnologii la om nu este încă recomandată, deoarece trebuie demonstrată siguranța ei pentru oameni cu ajutorul experimentelor.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?