X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Agricultorii anunță proteste, de săptămîna viitoare

21 aug. 2015,, 11:05   Societate
3432 3

Agricultorii anunță proteste, de săptămîna viitoare
Foto : trm.md

Fermierii care nu au primit subvențiile promise de la stat pentru anul 2014, vor organiza proteste la sediul Ministerului Finanțelor, pe 25 august. Anunțul a fost făcut de președintele “UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, care a precizat într-o notă informativă că peste 100 de producători au rămas fără banii promiși, notează NOI.md.

„O parte din pomicultori, care dispun de suprafețe de livadă mai mari de 15 hectare, au rămas fără compensații la merele livrate toamna trecută către fabricile de procesare. Dosarele lor au fost acceptate în toamna anului 2014 de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Diferiți politicieni au promis de mai multe ori că aceștia își vor primi compensațiile din creditul oferit de Banca Mondială, banii au fost deja transferați la Ministerul Finanțelor”, susține Slusari.

Potrivit acestuia, doar fermierilor din raionul Căușeni le-au fost achitate datoriile, în timp ce producători din alte raioane ale țării încă sînt în așteptarea compensațiilor.

„Deși ministrul Agriculturii a declarat că recent au fost transferate 90 de milioane de lei din suma datoriilor către agenții economici, AIPA m-a informat că au fost achitate aproximativ 40 de milioane”, a adăugat Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?