Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Criza din Grecia i-a afectat și pe migranții din Moldova

6 iul. 2015,, 10:15   Economie
3385 3
Foto: agerpres.ro
Criza din Grecia îi face pe cetățenii Moldovei să părăsească această țară. Tot mai mulți compatrioți de-ai noștri nu reușesc să-și găsească un loc de muncă pe peninsulă și revin acasă.

Veaceslav Schimbov, originar din Briceni, s-a stabilit în Grecia acum 21 de ani. Astăzi el este șeful Asociației Moldo-Elene „Orfeu” și cunoaște foarte bine situația de pe piața muncii.

„Toate construcțiile sînt înghețate. Nimeni nu muncește, poate doar 3-4 la sută dintre cei care s-au angajat în această sferă. Salariul s-a redus cu 60 la sută, dar poate și mai mult. Dacă anterior pe lună se plăteau cîte 1500-2000 de euro, atunci acum ai noștri primesc cel mult 500-600 de euro”, relatează el.

Moldovenii care locuiesc în Grecia speră la o nouă șansă de la Uniunea Europeană. De menționat că concetățenii noștri sînt dezamăgiți de Guvernul Tsipras.

„Cei care votează împotrivă sînt susținătorii partidelor de stînga. Majoritatea lor sînt oameni care nimic nu au obținut, trăiau pe banii din granturi”, susține șeful Uniunii de Prietenie Moldo-Elenă”, Svetlana Lisagor Vergis.

„Ei nici nu știu de ce participă la referendum, știu doar că trebuie să se pronunțe «pentru» sau «împotrivă». Nici despre acordurile cu creditorii, nici despre altele habar nu au”, spune Andrei Nistreanu, un cetățean al Moldovei care locuiește în Grecia.

Potrivit Asociației Moldo-Elene „Orfeu”, în țară muncesc legitim circa 14 mii de cetățeni ai Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?