Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Slusari: Eu rămîn sceptic (VIDEO)

1 iul. 2015,, 15:30   Economie
3612 0
Слусарь: Я остаюсь скептиком
Foto: vfocuse.md
După finalizarea celei de-a patra ședințe a Comisiei parlamentare pentru elaborarea modificărilor legislative în ramura agriculturii, liderul producătorilor agricoli moldoveni, Alexandru Slusari, intervievat de NOI.md, și-a exprimat îndoiala privind faptul că autoritățile Republicii Moldova într-adevăr intenționează să îmbunătățească situația.

După cum a menționat Alexandru Slusari, inițial se prevedea că la 1 iulie pachetul renovat al proiectelor modificărilor legislative ce reglementează ramura agricolă va fi deja definitivat. Însă Comisia își continuă lucrările. Slusari a presupus că pînă la data finală de 15 iulie, deputații, care au fost puțini la ședința trecută, intenționează să soluționeze într-un fel problemele, a căror examinare se amîna prin toate căile posibile și, în special, cea de majorare a Fondului de subvenții pentru agricultură.

„Astăzi noi deja nu pentru prima oară am discutat prețurile la carburanți și lubrifianți. Anterior noi, după cum se considera, am ajuns deja la o înțelegere conceptuală care convenea tuturor părților. Însă astăzi noi am revenit la această problemă și din nou doar conceptual, a menționat Alexandru Slusari. Am fost vizitați de conducătorii celor mai mari companii care comercializează combustibil cu aproape întreg cortegiul regal. Și, după cum s-a constatat, chiar și marja la comercializarea carburanților și lubrifianților la toți în Moldova este diferită: și la vînzători, și la ANRE, și la Ministerul Finanțelor. Am ajuns la concluzia că metodologia de calculare a prețurilor trebuie schimbată. În plus, ei le sugerează producătorilor agricoli să coopereze, să obțină licența și să importe carburanți și lubrifianți, avertizîndu-i din timp că este nerentabil”.

Reprezentanții structurilor publice și agricultorilor vor reveni la dezbaterea acestei chestiuni mîine, 2 iulie. Potrivit informației lui Alexandru Slusari, imediat după încheierea ședinței Parlamentului va începe următoarea ședință a Comisiei. Mîine, probabil, vor fi discutate și alte probleme nesoluționate, inclusiv Fondul de subvenții.

„Eu rămîn sceptic. Judecînd după intențiile manifestate astăzi de ministrul Finanțelor, ei vor face totul pentru a nu majora Fondul de subvenții”, a conchis Slusari.

El a mai comunicat că ieri a fost reluată plata datoriilor aferente subvențiilor pentru agricultură pe anul trecut: „Datorită eforturilor noastre, deja au fost achitați 20 milioane de lei. Și noi vom face tot posibilul pentru ca pînă la 15 iulie datoriile să fie achitate integral”, a specificat Slusari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?