X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

NATO va acorda Moldovei asistență consultativă în modernizarea sectorului de apărare și securitate

23 iun. 2015,, 10:10   Politică
2304 3
НАТО окажет Молдове консультационную помощь в модернизации сектора обороны и безопасности
Foto: novostipmr.com
Marți, 23 iunie, la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi oficiale a miniștrilor apărării ai statelor-membre ale Alianței Nord-Atlantice, va fi aprobat pachetul de documente pentru realizarea inițiativei „Consolidarea capacității de apărare” pentru Republica Moldova, relatează NOI.md.

Inițiativa „Consolidarea capacității de apărare” pentru Moldova, Georgia și Iordania a fost lansată de conducerea NATO la summitul Alianței din septembrie 2014. Pachetul de documente pregătit de partea moldovenească pentru realizarea acestei inițiative prevede măsuri de reformare și modernizare a sectorului de apărare și securitate al Republicii Moldova. „Documentele incluse în varianta finală a pachetului conțin cel puțin 85 la sută din măsurile solicitate inițial de Moldova și sînt înalt apreciate atît de partea moldovenească, cît și de conducerea Alianței”, a comunicat pentru NOI.md șeful Misiunii RM la NATO, Mihail Gribincea.

Prima etapă de realizare a inițiativei „Consolidarea capacității de apărare” pentru Moldova este prevăzută pentru doi ani. În această perioadă NATO va acorda Moldovei asistență consultativă în domeniul elaborării principalelor documente care reglementează construcția sistemului național de apărare și securitate, pregătirea cadrelor profesionale și edificarea bazei complexului securității cibernetice. Trecerea la următoarele etape va fi posibilă doar după evaluarea multilaterală a rezultatelor obținute în acești doi ani.

Inițiativa NATO „Consolidarea capacității de apărare” pentru Moldova nu prevede acordarea țării noastre a asistenței sub formă de armament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?