X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostaf: Organizatorii protestului nu au prea dorit să se întâlnească cu premierul

5 mai. 2015,, 11:15   Politică
4327 3

Серджиу Остаф: Организаторы протеста не слишком хотели встречаться с премьер-министром
Foto: ipn.md

Organizatorii protestului de duminică nu au acceptat invitaţia premierului Chiril Gaburici de a se întâlni la Guvern pentru ca să nu-şi ştirbească imaginea. De această părere este directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Organizatorii protestului şi-au construit o imagine antisistem, iar dacă ar fi mers la Guvern, ar fi trădat această imagine. Din această cauză ei au condiţionat ca premierul să vină în scuarul Bibliotecii Naţionale. Finalitatea pe care au urmărit-o organizatorii a fost de a aduna oamenii”, a opinat directorul CReDO.

Ostaf consideră că conducătorii platformei civice „Dreptate şi Adevăr „ar fi încercat astfel să-l plaseze pe o poziţie mai inferioară pe premierul Gaburici. „Prin acest gest au vrut să se arate mai tari, mai superiori. Dacă aveau revendicări concrete, trebuiau să le prezinte. Puteau să condiţioneze ca la dialog să fie prezentă şi presa. Altfel nu înţeleg gestul lor”, a adăugat directorul CReDO.

Sergiu Ostaf este de părerea că unul din motivele pentru care organizatorii protestului au ratat dialogul cu Gaburici ar fi faptul că aceştia nu au formulat revendicări concrete. „La protestul de duminică au fost observate trei linii de subiect: nemulţumirea faţă de condiţiile de viaţă, furtul miliardului şi problemele de identitate naţională. Doar în cazul furtului miliardului au fost formulate revendicări concrete. În rest, protestatarii nu au avut o direcţie clară”, a menţionat Ostaf.

Sergiu Ostaf a sugerat ca să fie formulate mesaje clare, astfel această mişcare se va diminua. Totodată, Ostaf consideră că de aceste proteste ar putea beneficia anumite formaţiuni politice. „Prin activitatea platformei „DA” se urmăreşte consolidarea electoratului protestatar şi a celui de centru-dreapta. Nu este exclus ca această mişcare să fie preluată de către anumite forţe politice”, consideră directorul CReDO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?