X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vasile Chirtoca: Autorităţile nu doar că nu ajută, dar şi agravează problemele orăşenilor

29 apr. 2015,, 16:00   Politică
3882 3
Киртока: власть не только не помогает, но и усугубляет проблемы горожан
Foto: noi.md
Administraţia Chişinăului ignoră problemele locuitorilor capitalei şi nu doar nu-i ajută, ci chiar le agravează problemele. Declarația a fost făcută de către candidatul pentru postul de primar al capitalei din partea Partidului Comuniştilor (PCRM), antreprenorul Vasile Chirtoca, într-un interviu pentru ziarul „Puls”.

El a spus că permanent primeşte scrisori şi mesaje de la oameni. Și dacă unii încearcă "să obţină bani, prin diferite metode nobile", sînt şi oameni care cu adevărat au nevoie de ajutor, însă sînt pur şi simplu ignoraţi de autorităţi.

"La Chişinău au apărut copii vagabonzi, sînt mulţi. Adică funcţionarii chişinăuieni ce activează în acest domeniu nu au idee despre sistemul capabil să asigure acestor copii şi trai, şi educaţie, şi viitor. Este unul dintre motivele pentru care aş dori să particip la soluţionarea unor asemenea probleme la nivel organizaţional, administrativ. Toţi ne confruntăm permanent cu serviciile orăşeneşti şi vedem cît de numeroasă este armata funcţionarilor municipali şi cît de puţini sînt cei care ar înţelege măcar că ocupă acele funcţii pentru a deservi orăşenii. La noi totul este cu capul în jos: venind la funcţionar, ni se creează impresia că noi existăm pentru el, nu el pentru noi", a menţionat Chirtoca, adăugînd că este necesar de revizuit lista personalului serviciilor orăşeneşti şi, posibil, "de reorientat activitatea acestor oameni în altă direcţie".

"Numărul mare de funcţionari nu subînţelege rezolvarea unui număr mare de sarcini. În cazul nostru totul este invers – 50 de funcţionari în loc să rezolve problemele, le agravează şi zădărnicesc soluţionarea lor. În locul celor 50 putem avea 10 funcţionari, dar care vor acţiona eficient. Iar restul pot, de exemplu, să muncească în sistemul înverzirii, administrării parcurilor", a spus candidatul la funcția de primar.

Alte probleme care în opinia lui Chirtoca trebuie rezolvate sînt implementarea sistemului colectării separate a deşeurilor şi prelucrarea acestora; restabilirea albiei rîului Bîc; dezvoltarea turismului în Chişinău prin reconstruirea oraşului vechi; construcţia noilor terenuri sportive.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?