X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3716

Funcționarii din cadrul „Apă Canal Cahul”, deferiți justiției pentru corupție

8 iun. 17:36   Societate
989 0

Directorul și președintele Consiliului de Administrație a întreprinderii SA „Apă Canal Cahul” sînt acuzați de corupere pasivă și abuz de serviciu. Dosarul a fost expediat în instanța de judecată.

Probele administrate în cadrul urmăririi penale dovedesc că, directorul întreprinderii SA „Apă Canal Cahul”, fiind în relații amicale cu un agent economic, intenționînd să folosească resursele întreprinderii SA „Apă Canal Cahul” - au pus la cale realizarea unei scheme infracționale privind efectuarea unor lucrări de construcție a unui apeduct din raza r-lui Cahul. Aranjamentele prevedeau ca lucrările să fie executate de către agentul economic deși, întreprinderea nu dispunea de autorizație și Licență.

Ulterior, avînd scopul realizării şi obținerii de venituri necuvenite prin încălcarea clauzelor contractului au încheiat un Contract de subantrepriză la suma de 1 022 699,656 lei, predestinate ca fiind valoarea obiectului, însă de facto, costul lucrărilor finale sau dovedit a fi de 419 079,54 lei, mijloace financiare încasate ilegal de către agentul economic din bugetul SA „Apă Canal Cahul”.

Totodată, agentul economic, în schimbul favorului obținut de la persoanele publice din cadrul SA „Apă Canal Cahul” a efectuat un transfer pe contul unei agenții de turism, mijloace bănești în cuantum de 33 365,44 lei, predestinate achitării serviciilor turistice persoanelor publice cît și familiilor acestora.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Cahul, sediul Central.


În scopul garantării executării pedepsei amenzii și reparării prejudiciului cauzat prin infracțiuni, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor ce le aparțin celor 3 învinuiți (automobile, apartamente și terenuri) în valoare totală de peste 266 mii lei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?