Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bratunov are rezerve față de probabilitatea executării sentinței pronunțate de instanța de judecată moldovenească

24 apr. 2015,, 17:15   Politică
3233 2
Братунов: Вряд ли Багиров, находясь в России, будет отбывать наказание
Foto: votarea.com
„Potrivit probelor colectate de anchetă, aflîndu-se la Chișinău cetățeanul FR Eduard Baghirov a făcut parte din gruparea criminală și a organizat oamenii pentru participarea la tulburările în masă, care au avut loc în capitală în aprilie 2009, a relatat procurorul Bratunov. – Făcînd uz de tehnicile de manipulare, Baghirov a instigat cetățenii la acțiuni ilicite prin rețeaua Internet, precum și în mod personal”.

Procurorul a considerat drept imposibil să divulge numele altor persoane, care au făcut parte din grupare, a cărei membru, în opinia anchetei, a fost Baghirov, făcînd referire la interesul anchetei: „Cu părere de rău, nu pot să îi numesc pe ceilalți membri ai grupării criminale din care făcea parte Baghirov. Investigația în cazul lor a fost separată într-o procedură aparte și deocamdată nu este finalizată, a explicat procurorul. – Sper că ancheta se va fi încheia curînd, deși acest lucru depinde de o combinație de factori”.

Acum ceea ce privește executarea sentinței, pronunțate de instanță în cazul lui Baghirov. După cum a depistat NOI.md, după intrarea în vigoare a sentinței instanța, în lipsa celui condamnat, trebuie să emită o hotărîre privind căutarea lui. Poliția va avea sarcina de a căuta și reține condamnatul. Corneliu Bratunov se îndoiește că sentința pronunțată de instanța judecătorească moldovenească în cazul lui Baghirov va fi executată: „Consider că este puțin probabil că Baghirov va ispăși pedeapsa în Rusia. Rusia nu ne îl va da. Este o situație complicată. Totuși, Baghirov este deja condamnat, prin urmare problema executării verdictului se află în competența Ministerului Justiției”, a menționat procurorul.

Înseși Baghirov a comunicat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook că consideră procesul împotriva lui drept unul politic și nu ar fi surprins dacă sentința ar fi și mai aspră. El consideră că adevărații organizatori ai tulburărilor în masă la Chișinău din aprilie 2009 se află acum la putere în Moldova. „De aceea eu voi rămîne singurul condamnat în acest caz”, susține Baghirov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?