Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

SUA autorizează temporar decontări cu băncile rusești aflate sub sancțiune

30 apr. 16:30   Externe
3581 0

Statele Unite ale Americii au autorizat temporar tranzacțiile cu băncile sub-sancționate din Rusia pentru decontări în sectorul energetic.

Această autorizație a fost emisă de Ministerul de Finanțe al SUA. Ea va fi valabilă timp de șase luni - pînă la 1 noiembrie 2024, cu posibilitatea de prelungire.

În licență sînt menționate VTB, Alfa Bank, Sberbank, Otkritie, Sovcombank, Rosbank, VEB.RF, Zenit și Bank Saint Petersburg, precum și banca centrală de reglementare.

Departamentul de Trezorerie al SUA a explicat că vor fi considerate tranzacții legate de energie tranzacțiile pentru extracția, producția, rafinarea, lichefierea, transportul sau cumpărarea următorilor combustibili: petrol, țiței, condensat de gaz, uleiuri nerafinate, gaz natural lichefiat (GNL) și alte produse capabile să producă energie, cum ar fi cărbunele, lemnul și uraniul.

Sînt permise, de asemenea, tranzacțiile pentru producerea, furnizarea sau schimbul de energie prin orice mijloace, inclusiv energie nucleară, termică și regenerabilă.

7
5
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?