Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova poate participa la concursul internațional de proiecte „Solidaritate”

14 feb. 2015,, 15:15   Societate
3533 0

РМ может принять участие в международном конкурсе проектов «Солидарность»
Foto: aces.or.at

Academia Școlilor din Europa Centrală (ACES) organizează concursul de proiecte dezvoltate în parteneriate internaționale între școli, la care este invitată să participe și Republica Moldova. Genericul concursului este „Sîntem solidari: ne pasă, îndrăznim, ne implicăm!”.

Aceasta este a opta ediție cînd ACES invită profesorii și elevii din Moldova să dezvolte și să implementeze un proiect în colaborare cu partenerii internaționali pentru a beneficia de un grant.

Pînă pe 15 aprilie 2015, școlile interesate sînt invitate să găsească parteneri internaționali și să prezinte o propunere comună de proiect. Apelul se adresează școlilor din țările eligibile cu un grup țintă de elevi cu vîrsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Un comitet internațional va alege și va premia cele mai bune idei, iar cîștigătorii vor beneficia de suport pentru implementarea proiectelor lor transfrontaliere.

ACES este o inițiativă educațională a Fundației ERSTE și este coordonată de Centrul Intercultural / Interkulturelles Zentrum (Viena, Austria). „ACES promovează ideea de parteneri egali și responsabilități comune. Datorită caracterului internațional al inițiativei, elevii și profesorii sînt încurajați să privească dincolo de propriile lor vieți și orizonturi. Împrietenirea cu oameni din alte țări și privirea propriei țări dintr-o altă perspectivă îmbunătățește gîndirea critică, empatia, solidaritatea și implică și multă distracție”, a explicat Robin Gosejohann, manager de proiect la Fundația ERSTE.

Termenul limită de trimitere a proiectelor este 15 aprilie 2015.

Pagina web care ajută la găsirea unei școli partener: www.aces.or.at/partenerfinder

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?