X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

În curînd va avea loc premiera spectacolului „Povestea omului”

14 feb. 2015,, 17:00   Societate
4439 0

В воскресенье состоится премьера спектакля «Повесть о человеке» („Povestea omului”)
Foto: pan.md

Pe 15 februarie,la Casa Actorului din Chișinău va avea loc premiera spectacolului „Povestea omului” de Ion Pribeagu.

Contactat de NOI.md, actorul Andrei Sochircă a afirmat că întreg spectacolul va fi bazat pe textele poetului Ion Pribeagu, „unul dintre cei mai buni umoriști, care a scris pe la începutul secolului trecut”.

„Spectacolul este bazat relația bărbat-femeie și va aduce în scenă diferite situații ale vieții. Va fi un spectacol din poezii ștrengare, cîntece live”, a precizat actorul.

Rolurile principale vor fi jucate de Andrei Sochircă,bărbatul, șiStela Botez, femeia.

Spectacolul se va desfășura în reluare pe data de 23 februarie.

Ion Pribeagu s-a născut la 27 octombrie 1887 în Sulița, județul Botoșani, a fost poet și umorist evreu originar din România. A scris piese, reviste, cronici și în proză, dar mai ales în versuri. Ca poet și umorist a fost deseori tentat să scrie mai libertin. A decedat în anul 1971.

Andrei Sochircă s-a născut pe 13 decembrie 1950 în satul Dubna, raionul Soroca. În 1985 a absolvit Școala Superioară de Teatru „Boris Șciukin” din Moscova. În prezent este actor la Teatrul „Eugene Ionesco” și Teatrul unui singur actor.

Pe parcursul vieții sale a fost distins cu mai multe premii, printre care „Cel mai bun rol masculin” în anul 2005, 2007 și 2005 în România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?