X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

O companie din Moldova nu a reușit să cîștige un tender de multe milioane din Kîrgîzstan

29 ian. 2015,, 14:45   Societate
5591 2
Foto: auto.mail.ru
Compania Dessa International din Moldova nu a cîștigăt tenderul pentru proiectul „Oraș sigur” de la Bișkek, deși și-a anunțat disponibilitatea să investească în acesta 60 de milioane de dolari, pentru dotarea capitalei Kîrgîzstanului cu camere de supraveghere video, relatează NOI.md.

Potrivit mass-mediei kîrgîze, cîștigătorul concursului proiectului „Oraș sigur” a fost declarat compania ruso-kîrgîză „Stilsoft Bișkek”, care va investi în proiect 62,03 milioane de dolari. Totodată, ea promite că în limitele sumei declarate nu numai va dota capitala Kîrgîzstanului cu camere de supraveghere, ci și va efectua lucrări de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor – va trasa marcajul, va instala indicatoare rutiere etc.

Proiectul „Oraș sigur” a fost inițiat în Kîrgîzstan, în cadrul parteneriatului public-privat. Opt companii au depus cererile de participare la tender: 3 autohtone și 5 străine. În urma examinării cererilor au fost selectate 5 companii, ale căror oferte au fost examinate de comisia de tender. În partea finală a tenderului au participat: Dessa International SRL (Moldova) cu o ofertă de 60 de milioane de dolari; Shenzhen Topform Computer Tehnology Co. Ltd (China) – 49,8 milioane de dolari; Ozone Iletişim Teknolojileri (Turcia) – 72,2 milioane de dolari; «Stilsoft Bișkek» (Kîrgîzstan-Rusia) – 62,03 milioane de dolari și Anteo Worldwide (Elveția) – 69,068 milioane de dolari.

Etapa finală a concursului a avut loc pe 27 ianuarie la MAI al Kîrgîzstanului, cu participarea membrilor comisiei de tender, a unui șir de deputați în Parlamentul Kîrgîzstanului, reprezentanților organizațiilor non-guvernamentale și companiilor pretendente. La selectarea cîștigătorului au fost luate în considerație rezultatele funcţionării sistemului de supraveghere, foto şi video fixare, recunoaşterea foto şi video pe teritoriul republicii, care reprezintă un complex de programe şi dispozitive cu aplicarea unor decizii analitice video, ce oferă posibilitatea de a determina rapid şi a reacţiona operativ în cazul diverselor situaţii excepţionale, precum şi aplicarea oportună a măsurilor pentru înlăturarea consecinţelor acestora. Potrivit rezultatelor generale ale votului, tenderul l-a cîștigat „Stilsoft Bișkek„.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?