Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

ARMA revoluționară a lui Vladimir PUTIN

22 ian. 2015,, 04:00   Externe
6031 6

Foto: evz.ro

Robotul militar Avatar, cea mai nouă invenție militară a armatei din Federația Rusă, a fost prezentat ieri oficial, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Vladimir Putin, vicepremierul Dmitri Rogozin și numeroși oficiali militari de rang înalt.

Îmbrăcat în uniforma armatei ruse, Avatar, căci așa a fost botezat androidul, a tras cu arma de cinci ori și a mers cu ATV-ul prin poligonul Institutului Central de Cercetări Științifice. Toate acestea în timp ce era operat, de la distanță, de către un militar.

"Ceea ce am văzut astăzi îmi confirmă că cercetătorii noștri sunt pe drumul cel bun. Aceste tehnologii avansate sunt foarte interesante, părând mai degrabă desprinse din filmele SF", a comentat președintele Vladimir Putin, potrivit Russia Today.

Jurnaliștii nu au avut voie să participe la evenimentul organizat în poligonul , pentru a se evita astfel dezvăluirea accidentală a unor informații despre proiectele ultrasecrete derulate aici. Imaginile publicate de presa rusă au fost furnizate de către serviciul de presă al administrației de la Kremlin. Robotul a fost creat în cadrul unui program spațial, cu scopul de a fi trimis pe Stația Spațială Internațională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?