Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nu există riscul anexării: Serebrian, despre declarațiile lui Putin privind Transnistria

28 feb. 23:35   Politică
3150 0

Viceprim-ministrul Moldovei, Oleg Serebrian, crede că președintele rus Vladimir Putin ar putea menționa, în discursul său anual din 29 februarie, regiunea transnistreană.

În opinia lui Serebrian, nu există riscul ca Putin să anunțe anexarea Transnistriei sau să recunoască independența acesteia, relatează NM. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Euronews România, prezentatorul l-a întrebat pe Serebrian dacă există riscul ca Putin să anunțe anexarea Transnistriei în discursul său anual în fața Adunării Federale.

”Nu cred că va spune acest lucru. Foarte posibil ca el, așa cum a făcut-o recent și Lavrov, să menționeze cei 200 de mii de cetățeni ruși din regiunea transnistreană. Vreau să fac aici o paranteză ca să fie foarte clar, 90% din cetățenii regiunii transnistrene sunt cetățeni ai Republicii Moldova, deci asta este un lucru extraordinar, foarte important (...) În regiunea transnistreană, ca și în întreg teritoriul Republicii Moldova, este permisă multipla cetățenie. Deci foarte mulți au pașaport ucrainean, cum are și domnul Ignatiev – așa numitul ministru de externe al Transnistriei. Sînt foarte mulți cetățeni ai Federației Ruse, cetățeni polonezi, cetățeni bulgari mai puțini, cetățeni români. (…) Revenind la discursul care îl va avea mîine președintele rus, nu exclud că se va referi inter alia și la regiunea transnistreană, că va scăpa o lacrimă pentru suferințele pe care „le-ar avea” cetățenii din această regiune. Dar, în orice caz, nu cred că există șanse să spună că Federația Rusă acceptă regiunea transnistreană sau recunoaște independența regiunii transnistrene”, a precizat Serebrian.

7
2
1
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?