Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Putin: Atentatul de la Moscova a fost comis de „islamişti radicali”

26 mar. 07:43   Externe
3321 1

Vladimir Putin a acuzat „islamiștii radicali” de comiterea atentatului terorist de vineri, care a avut loc la o sală de concerte de lîngă Moscova.

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru acest act violent, însă Putin a adaugat și Ucraina în ecuație, spunînd că cei responsabili de atacul de la Crocus City Hall Moscova au încercat să fugă în statul cu care Kremlinul se află în război.

„Ştim că (această) crimă a fost comisă de islamişti radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole”, a declarat el în cadrul unei reuniuni guvernamentale, menţionînd această legătură pentru prima dată, la trei zile după ce Statul Islamic a revendicat atacul.

Liderul de la Kremlin a repetat apoi că atacatorii, după atentatul care s-a soldat cu cel puţin 139 de morţi, potrivit unui nou bilanţ, au încercat să fugă către teritoriul ucrainean înainte de a fi arestaţi.

De menționat că autoritățile de la Kiev au negat orice implicare în cadrul sîngerosului atentat de la Crocus City Hall.


Amintim că atacul a fost comis în seara zilei de vineri, 22 martie. În urma masacrului, peste 150 de oameni au murit, iar peste 140 au fost răniți.

Patru din presupuşi atacatori de la Crocus City Hall au fost arestaţi preventiv pentru două luni.

8
3
0
7
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?