Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Cauza decesului soldatului recrutat din Comrat deocamdată nu a fost stabilită

12 ian. 2015,, 16:30   Societate
3564
Foto: gagauzinfo.md
A trecut o săptămînă după decesul soldatului în termen, recrutat din Comrat, dar aşa şi nu a fost numită cauza tragediei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează Gagauzinfo.md, şeful Direcţiei recrutare a centrului militar din autonomie, Grigore Caipac, a menţionat că acest fapt se va afla după publicarea rezultatelor expertizei medico-legale în decurs de 30 de zile.

"Deocamdată nu pot comenta nimic. Comandamentul unităţii militare 1002 va afla rezultatele expertizei medicale peste 30 de zile. Corpul soldatului a fost transmis rudelor. Personal am fost prezent la înmormîntare alături de alţi militari din centrul nostru", a spus Caipac.

Totodată, bunica soldatului decedat bănuiește că nepotul său "s-a îmbolnăvit de pneumonie şi nu i-a fost acordat ajutor medical la timp".

"Fiicei mele nu i s-a permis să fie prezentă la autopsie, dar expertul independent prezent acolo a spus că nepotul nu avea echimoze pe corp. A făcut stop cardiac, iar în plămîni s-a depistat o substanţă galbenă. Posibil, s-a îmbolnăvit de pneumonie, deoarece după ce timp de patru ore pe timp geros a asigurat paza unei ambasade, el a spus că se simte rău şi a cerut permisiunea să se odihnească, dar nimeni nu a acordat atenţie acestui fapt", a spus ea.

Pe 4 ianuarie, în cazarma unităţii militare 1002 din Chişinău, a fost găsit mort un carabinier recrutat în noiembrie 2014, În buzunarul uniformei sale au fost găsite pastile necunoscute. Procuratura militară examinează cîteva versiuni ale decesului soldatului în termen, printre care intoxicaţie, relaţii neregulamentare, care au dus la suicid sau îmbolnăvire.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав