X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

FMI, îngrijorat de „reducerea rezervelor valutare ale BNM”

19 dec. 2014,, 10:00   Economie
3374 2
Foto: forexaw.com
Fondul Monetar Internaţional (FMI) este îngrijorat de reducerea rezervelor valutare ale Băncii Naţionale a Moldovei (FMI), precum şi de situaţia din Banca de Economii şi Banca Socială. Îngrijorarea este exprimată în raportul FMI privind monitorizarea postprogram în Moldova, aprobat pe 17 decembrie de Consiliul executiv al Fondului.

În document, citat de agenţia "Infotag", se menționează situaţia dificilă în care se află două bănci moldoveneşti – Banca de Economii şi Banca Socială, în privinţa cărora la sfîrşitul lunii noiembrie regulatorul pieţei a introdus administrare specială, numind administratori proprii.

Fondul indică la faptul că BNM în regim de urgenţă a creditat aceste bănci în sumă de 2,6 miliarde de lei, ceea ce este echivalentul a 3,25% din PIB-ul Moldovei.

În legătură cu acest fapt, FMI îşi exprimă îngrijorarea faţă de reducerea bruscă a rezervelor de valută ale BNM, menţionînd că de la sfîrşitul lunii octombrie 2014 regulatorul a pierdut $324 milioane de rezerve valutare, iar două treimi din această sumă au fost direcţionate în Banca de Economii şi Banca Socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?