Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Diacov: Candu şi-a exprimat propria opinie despre vînzarea pămîntului către cetăţeni străini

21 noi. 2014,, 11:15   Economie
4330 5
Foto: politics.md
„Membrul partidului nostru, ministrul Economiei, Andrian Candu, şi-a exprimat propria opinie atunci cînd a vorbit despre necesitatea de a permite vînzarea terenurilor agricole către cetăţeni străini. Noi nu am discutat această chestiune în cadrul partidului şi în programul nostru ea nu figurează”, a precizat preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Ministrul Economiei, Andrian Candu, a declarat recent: „Intenționăm să modificăm legislația astfel încît investitorii străini să poată cumpăra terenuri agricole”

Comentînd declaraţia colegului de partid, Diacov a reamintit că „deja de mult timp se vorbeşte despre acest fapt, însă noi niciodată nu am reuşit să ajungem la un consens. Noi nu am discutat această idee în cadrul partidului, nu am discutat-o nici la nivelul conducerii. Opinia expusă de Candu îi aparţine în exclusivitate”.

„Totuşi, nu văd niciun pericol în acordarea cetăţenilor străini a permisiunii de a procura terenuri agricole. Noi astăzi nu avem posibilitatea să alocăm mijloacele necesare pentru creșterea bruscă – altfel nu se poate – a sectorului agrar al economiei. Nici ţăranii nu dispun de aceste mijloace. Ce, vom sta cu trei lei în buzunar şi vom visa la piaţa europeană?! Avem nevoie de investiţii. Nici un milionar nu va investi milioanele sale în terenurile arendate, fără a avea vreo garanţie că mîine regulile jocului nu se vor schimba şi el va rămîne cu nimic! Iată de ce vînzarea terenurilor arabile ar putea fi oportună. Am mai strigat la vremea noastră slogane de genul „nu vom permite vînzarea ţării”, iar astăzi ne-am ales cu întreprinderi industriale semidistruse”, a continuat politicianul.

Interlocutorul a răspuns la argumentele invocate de analistul economic Vissarion Ceşuev precum că în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană vînzarea terenurilor arabile către cetăţeni străini este interzisă, iar terenurile agricole din România, care au fost vîndute, nu sînt lucrate , că „opinia lui Candu este una privată. Dacă problema vi fi pusă deschis, noi vom studia experienţa altor ţări şi vom cîntări toate opțiunile „pro” şi „contra”.

„Eu zic să trecem de alegeri, să vedem cum se vor repartiza forţele şi care va fi culoarea lor, iar apoi vom purcede la dezbaterea agendei comune de lucru”, a conchis Diacov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?