X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Poroșenko, la Chișinău: Sînt convins că alături de noi va fi o Moldovă proeuropeană

20 noi. 2014,, 12:25   Politică
3472 16
Foto : agerpress.ro
Președintele Ucrainei, Petro Proșenko, a declarat astăzi că nu există alternativă pentru cursul european al Republicii Moldova și al țării sale. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute alătură de Nicolae Timofti și președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, informează NOI.md.

Poroșenko și-a început discursul în limba de stat a Republicii Moldova, mulțumindu-le celor doi omologi ai săi. Șeful statului ucrainean a remarcat că țara noastră a înregistrat progrese importante în procesul apropierii de UE și le-a dorit cetățenilor moldoveni să facă alegerea corectă la scrutinul din 30 noiembrie. „Vizita mea este una simbolică. Ucraina și Moldova vor continua colaborarea în direcția integrării europene. Sînt convins că alături de noi va fi o Moldovă proeuropeană”, a precizat Poroșenko.

Referindu-se la conflictul armat din Ucraina, Poroșenko și-a exprimat speranța că situația din regiunile separatiste va reveni la normalitate cît mai curînd. În opinia lui Poroșenko, criza din aceste regiuni poate fi soluționată doar pe calea dialogului politic, prin organizarea alegerilor libere, în conformitate cu legislația Ucrainei.

„Ucraina stă în pragul unor schimbări cardinale, este sarcina mea de a face totul pentru ca Ucraina să fie parte a UE. Sînt recunoscător lumii întregi, Europei pentru o poziție fermă de susținere a Ucrainei și care ne permite să avem mai multe formate de tratative. O bază pentru soluționarea conflictului ar trebui să fie acordurile de la Minsk. Dacă nu se va schimba nimic, cred că politica sancțiunilor va continua, nu pentru a înjosi pe cineva, dar pentru ca fiecare parte să-și îndeplinească angajamentele”, a conchis Poroșenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?