X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Timofti la întînlinrea cu Poroșenko și Komorowski: Succesul Ucrainei este în interesul național al Moldovei

20 noi. 2014,, 11:25   Politică
2501 5
Foto: meta.ua
Scopul vizitei președinților Poloniei și Ucrainei la Chișinău este de a susține Republica Moldova în pragul alegerilor parlamentare. Declarația a fost făcută de șeful statului, Nicolae Timofti, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi alături de cei doi demnitari Bronislaw Komorowski și Petro Poroșenko, informează NOI.md.

Timofti a precizat că discuțiile, desfășurate în premieră într-o formulă trilaterală, au avut loc într-o atmosferă prietenească. Dialogul dintre președinți s-a axat pe situația din regiune, parcursul european al Moldovei și Ucrainei, asigurarea securității energetice, precum și conflictul transnistrean.

„Am constat cu satisfacție că între Moldova, Ucraina și Polonia se consolidează o relație de prietenie și de colaborare tot mai dinamică. Am vorbit despre dezvoltarea dialogului și a contactelor directe, perspectivele consolidării păcii în regiune, combaterii conflictelor. Am examinat oportunități de aprofundare a cooperării umanitare, a cooperării în domeniul economic, modernizarea infrastructurii de frontieră și consolidarea securității energetice”, a precizat Timofti.

Șeful statului a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru parcursul european al Ucrainei și a confirmat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului vecin.

„Sîntem solidari cu conducerea Ucrainei în această perioadă dificilă. Succesul Ucrainei este în interesul național al Republicii Moldova”, a punctat Timofti.

Președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, și cel al Ucrainei, Petro Poroșenko, efectuează o vizită în Moldova, la invitaţia şefului statului, Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?