Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Cum l-a cunoscut Constantin Moscovici pe idolul său Zamfir

21 apr. 09:00   Societate
2446 0

Artistul Poporului Republicii Moldova, celebru muzician și interpret, cunoscutul naist, Constantin Moscovici, a povestit într-un interviu despre întîlnirea cu idolul său, compozitorul și naistul român, Gheorghe Zamfir.

Constantin Moscovici a spus că niciodată nu a vrut să fie comparat cu Zamfir.

Dar despre acest lucru i-a spus chiar Zamfir care a venit la concertul său, iar Constantin Moscovici nici măcar nu știa că idolul său se afla în sală.

Acest lucru s-a întîmplat în Geneva, chiar în clădirea Organizației Națiunilor Unite. Acolo a avut loc un concert unde erau peste o mie și ceva de diplomați.

”Zamfir avea și el un spectacol la Geneva, dar a văzut afișa noastră și a venit, și a ascultat toate cîntecele. Cînd am ajuns la piesa ”Păstorul Singuratic”, eu am spus că datorită maestrului Zamfir am auzit piesa în 1976... După concert eu dădeam autografe, se formas coadă... Și cînd l-am văzut pe Zamfir, am rămas tablou. Idolul meu a fost în sală. El s-a apropiat și mi-a spus: ”Am auzit de tine, dar mai bine o dată să te aud. Ești bravo, hai să facem o poză?”. Am făcut o poză, am discutat. Este o persoană foarte deosebită. A avut o viață grea, dar a ajuns foarte sus, este apreciat”, a subliniat Constantin Moscovici.


El a mărturisit că cartea sa de vizită este "Păstorul Singuratic ", i-a plăcut foarte mult această melodie.

”Ea este în repertoriul meu, dar niciodată nu am cîntat-o furînd stilul lui Zamfir. Îmi plăcea să fie stilul meu, suflul meu; este inima mea, sau așa simt și interpretăm diferit. Necătînd la faptul că toți naiștii pe vremea aceea încercau să-l copieze pe Zamfir, eu mergeam pe calea mea. Era foarte greu. Eu de fiecare dată spun tuturor care mă bîrfesc, că fiecare are crucea lui pe care trebuie să o ducă. Unde o să ajungi, numai Cel de Sus știe, și talentul tău, munca ta. Slavă Domnului, am ajuns acolo unde am visat și visez pînă acum și nu mi-e rușine să spun că eu, pînă în ziua de azi, mă învăț să cînt la nai. Este un instrument care nu este descoperit, de aceea se nasc diferite proiecte”, a menționat cunoscutul naist moldovean.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?