X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PLR îl acuză pe Corneliu Gurin de minciună

28 oct. 2014,, 12:35   Politică
3578 0
Foto: elldor.info
Reprezentanții Partidului Liberal Reformator s-au arătat indignați de declarațiile făcute în presă de procurorul general, Corneliu Gurin, precum că tranzacția de vînzare a unor acțiuni ale statului la Banca de Economii nu a fost contestată. Într-o declarație publică, formațiunea îl acuză pe Gurin că ar apăra interesele oligarhilor, notează NOI.md.

Potrivit liberalilor reformatori, Gurin ar fi declarat în cadrul unui interviu pentru “Deutsche Welle”, pe 19 octombrie curent, că tranzacția de la BEM se consideră legală, întrucît nu a fost înregistrată nicio plîngere precum că s-ar fi furat ceva de la instituția bancară. Membrii PLR susțin că afirmațiile lui Gurin nu corespund sub nicio formă adevărului și precizează că au depus o sesizare la Procuratura Generală pe marginea acestui caz, pe 11 iulie curent. Sesizarea a vizat ilegalitățile admise în procesul de tranzacționare a acțiunilor statului și încălcarea gravă a legii la emiterea acțiunilor suplimentare în cadrul BEM.

Formațiunea a lansat un apel către organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova să ia atitudine față de situația creată, pe fondul declarațiilor procurorului general. „Primul justițiar al țării, a devenit, din păcate, supusul direct al oligarhilor”, mai menționează liberalii reformatori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?