X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Rusia aprobă confiscarea proprietății pentru informații false

7 feb. 12:45   Externe
1970 0

Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), într-o ședință de miercuri, a aprobat în unanimitate o lege privind confiscarea bunurilor dobîndite ca urmare a sau utilizate în difuzarea de informații în mod deliberat false despre Forțele Armate ale Federației Ruse și apeluri la acțiuni împotriva securității Rusiei.

„Cei vinovați de săvîrșirea infracțiunilor împotriva securității Federației Ruse vor fi supuși nu numai pedepsei penale, ci și unei asemenea măsuri penale, cum ar fi confiscarea bunurilor dobîndite ca urmare a unor activități ilegale sau folosite pentru a comite sau finanța infracțiuni”, a menționat mai devreme, la o ședință a Comitetului constituțional al Consiliului Federației, primul vicepreședinte al acestui comitet Vladimir Poletaev. Se propun modificări la Codurile penale și de procedură penală.

Confiscarea de bani sau bunuri poate avea loc pentru activități îndreptate împotriva securității Rusiei, pentru insulte publice și discreditarea armatei, se arată în textul documentului.

Anterior, Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege privind confiscarea proprietăților pentru „falsuri” despre forțele armate ale Federației Ruse. Proiectul prevede posibilitatea confiscării bunurilor, banilor și proprietăților de la cei condamnați în temeiul mai multor articole penale. În special, conform articolului 207.3 (falsuri despre armată), 280 (apeluri publice la extremism), 280.1 (apeluri publice la acțiuni care vizează încălcarea integrității Federației Ruse), 280.3 (discreditarea armatei), 280.4 (apeluri publice) , 280,4 (apeluri publice la activități împotriva securității) și 284,2 (apeluri la sancțiuni).

Proiectul de lege presupune, de asemenea, privarea de grade onorifice, militare și speciale și de premii de stat de la cei condamnați în temeiul acelorași articole.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?