X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie primesc şi judecători, şi deputaţi, şi diplomaţi - MAI

16 oct. 2014,, 13:45   Societate
4797 0
Foto: anelka.md
Amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie în Moldova achită atât şoferi de rând, cât şi deputaţi, judecători şi diplomaţi, a relatat joi, într-o conferinţă de presă, şeful Centrului Unic Monitorizare si Coordonare din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, Dan Chiriţa.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a menţionat, rezumând primele rezultate ale activităţii centrului, că "sistemul de supraveghere video nu face excepţii pentru nimeni: ai încălcat - răspunde conform legii".

Potrivit lui, chiar şi deputaţii Parlamentului, contrar necesităţii formale de a ne adresa în judecată în privinţa lor pentru ridicarea imunităţii la aplicarea amenzii, de regulă achită fără întârziere.

"Nu avem o statistică specială de reţinere a demnitarilor. Pot spune că de la începutul anului au fost traşi la răspundere circa 30 de poliţişti, iar în total din categoria funcţionarilor contravenienţi fac parte circa 200 de persoane", a spus el.

Chiriţă a exemplificat prin Ambasada SUA în Moldova, şeful serviciului de securitate a căreia recent s-a adresat la centru cu solicitarea de a oferi informaţie despre toate încălcările admise de automobilele cu numere diplomatice.

"În acest caz vedem un exemplu de înaltă responsabilitate pentru comportamentul pe drum", a menţionat el.

Potrivit spuselor sale, din 20 iunie sistemul de monitorizare lucrează în regim obişnuit.

"La moment au fost înregistrate 89,2 mii de diferite încălcări, au fost aplicate amenzi de 20 mil. de lei", a relatat Chiriţa, indicând că scopul principal al monitorizării video a situaţiei în trafic este conştientizarea de către fiecare şofer a ireversibilităţii pedepsei pentru fiecare încălcare. Chiriţa a relatat că sisteme de supraveghere video a traficului în regim on-line, pe lângă Chişinău, vor apărea şi pe drumuri naţionale şi locale. Conform lui, cu acest scop Guvernul finisează negocierile cu Guvernul Chinei de acordare RM a unui grant de $10 mil. Aceste resurse vor fi utilizate pentru utilarea cu camere video a 50 cele mai periculoase intersecţii din punct de vedere a siguranţei în trafic din Chişinău şi alte câteva raioane.

El a relatat că în Moldova deja a fost adus utilajul ce permite fixarea cu precizie a vitezei de deplasare a unităţii de transport, nu cu aproximaţie cum are loc în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?