Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Osmochescu: Constituţia permite guvernului să îşi asume responsabilitatea

26 sep. 2014,, 11:45   Politică
3982 1
Foto: allmoldova.com
Asumarea răspunderii de către Guvern pentru un încă un pachet din şapte proiecte de lege este întemeiată şi nu contravine legislaţiei. Această opinie a fost exprimată de unii experţi în drept constituţional, participanţi ai emisiunii „Fabrika”, difuzate de Publika TV, comunică NOI.md.

„În opinia mea, acţiunea este absolut întemeiată, constituţională şi legală. Este o situaţie extraordinară, nu una ordinară. Cînd din cauza unor motive se reține adoptarea unui pachet de legi, Constituţia permite astfel de decizii ca, de exemplu, preluarea răspunderii de către cabinetul de miniştri”, a accentuat Nicolae Osmochescu, expert în domeniul dreptului constituţional.

„Avînd în vedere contextul, angajarea răspunderii este justificată. Din punct de vedere constituţional, nu există absolut niciun fel de probleme. Totul este conform legii şi cei care vor încerca să conteste această decizie vor pierde”, a afirmat Vitalie Catană.

Fermierii spun că au aşteptat adoptarea acestor legi, dar atrag atenţia asupra faptului că acest pas este numai o parte din cele promise de autorități. Ei, de asemenea, au amintit despre necesitatea unei modernizări urgente a sectorului agrar.

„Noi am aşteptat că Guvernul va introduce modificări în Legea bugetului de stat şi va oferi bani nu numai pentru compensaţii, dar şi pentru subvenții, pentru ca noi să încercăm să înlăturăm motivele problemelor apărute pe neaşteptate. Noi doar trebuie încă multe să învăţăm – cum să facem produse de calitate, cum să le realizăm pe piaţă. Producătorii noştri tot au admis nişte greşeli cînd au sădit livezi de fructe, fiind orientaţi numai spre o piaţă de desfacere”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?