Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Guvernul Transnistriei a promis bugetarilor rambursarea datoriilor pe salarii pînă la 2 septembrie

28 aug. 2014,, 09:30   Societate
2811 0
Foto: noi.md
Datoriile pe salarii şi concedii ale angajaţilor din sectorul public pentru luna iunie vor fi rambursate pînă la Ziua Republicii, 2 septembrie. Hotărîrea corespunzătoare a fost adoptată marţi de guvernul autoproclamatei RMN.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la mass-media din regiune, prim-ministrul Tatiana Turanskaia a spus la şedinţă că "analiza veniturilor şi cheltuielilor bugetelor de diferite niveluri pentru primul semestru au arătat o ameliorare a dinamicii în ceea ce priveşte plăţile de impozit".

"De asemenea, în luna iulie s-a remarcat o creştere a exportului în raport cu luna precedentă, în medie pe republică, cu 4,2%", a spus ea.

Potrivit datelor Guvernului, restanţele pe salarii şi concedii pentru luna iunie a depăşit 21,2 milioane de ruble ($1,9 milioane).

Din cauza lipsei de fonduri la buget, angajaţii de stat din regiune, în iulie au fost transferaţi la săptămînă de lucru comprimată (patru zile) şi primesc doar 80% din salariu. Această decizie a Guvernului este prevăzută pînă la data de 1 octombrie. Autorităţile locale au promis să plătească restanţele salariale mai tîrziu – pe măsura acumulării fondurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?