X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Noul procuror general: "Da, eu am un salariu majorat"

2 iun. 09:20   Societate
4480 0

Noul procuror general al Republicii Moldova, Ion Munteanu, primește un salariu lunar de circa 47 de mii de lei.

Șeful Procuraturii Generale (PG) a precizat pentru jurnaliști că leafa sa a crescut după ce a promovat testul integrității financiare și etice.

„Da, eu am un salariu majorat în legătură cu promovarea exercițiului de Vetting, fiind candidat pentru Curtea Supremă de Justiție. Este în jur de 47 de mii de lei. Acesta este salariul care îmi vine efectiv la cont. De altfel, este prevăzut și în lege, care este publică și poate fi consultată”, a declarat Ion Munteanu, notează Noi.md cu referire la radio Moldova.

Amintim că Ion Munteanu a promovat evaluarea Comisiei Vetting, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat raportul acestuia. Ion Munteanu candida pentru funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a fost admis la proba interviu, recent.

Concursul nu a avut loc, deocamdată. La sfîrșitul lunii aprilie, fiind întrebat ce salariu primește, Ion Munteanu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „nu este vorba de 40 de mii de lei”, dar cu 11 mii lei mai puțin.


Între timp, Munteanu, care a asigurat interimatul funcției de șef al Procuraturii Generale în ultimele 20 de luni, a fost învestit, pe 1 iunie, în funcția de procuror general.

3
1
1
1
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав