X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Trebuie evitată, cu orice preț, o confruntare directă între armatele ucraineană și rusă (Steinmeier)

18 aug. 2014,, 14:45   Externe
4343 1
Foto: segodnya.ua
Este necesar de a evita, cu orice preț, "o confruntare directă între forțele armate ucrainene și ruse", spre care situația actuală riscă să "derapeze", a estimat duminică ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, citat de France Presse.

"Dacă nu sîntem foarte atenți, vom derapa și mai aproape de o confruntare directa între forțele armate ucrainene și ruse", a declarat ministrul german, în timp ce își întîmpina omologii rus, ucrainean și francez la Berlin. "Acest lucru trebuie evitat cu orice preț", a subliniat șeful diplomației germane.

Întîlnirea între Frank-Walter Steinmeier, Serghei Lavrov, Pavlo Klimkin și Laurent Fabius, care a început în jurul 16h30 GMT, trebuie "să încerce să facă posibil progresul către o încetare a focului", a adăugat ministrul german, precizînd că nu există "nicio garanție" de succes.

Între timp, situația rămîne foarte tensionată pe teren — confruntările continuă în estul Ucrainei și un avion de luptă ucrainean a fost doborît de separatiști proruși duminică.

"Avem nevoie de o soluție pe termen lung, vom încerca să definim pații pentru a ajunge acolo", a spus Steinmeier, recunoscînd însă că "sîntem încă departe de o soluție politică" la criza ucraineană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?