Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Întrevederea reprezentanţilor politici ai Moldovei şi Transnistriei va avea loc la Tiraspol

15 aug. 2014,, 10:30   Societate
2732 1
Foto: novostipmr.com
O nouă întrevedere a reprezentanţilor politici ai Moldovei şi Transnistriei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană – vicepremierul Eugen Carpov şi şefa diplomației autoproclamatei RMN, Nina Ştanski, - va avea loc marţi, 19 august, la oficiul din Tiraspol a Misiunii OSCE.

Potrivit comunicatului ministerului de externe din regiune, citat de agenţia "Infotag", întrevederea va avea loc cu participarea grupurilor de experţi pe educaţie şi reprezentanţi ai organelor fiscale.

Partea transnistreană intenţionează să discute elaborarea mecanismului de rezolvare a problemei impozitării angajaţilor ai şcolilor moldoveneşti cu predare în baza grafiei latine, care funcţionează în regiune.

De asemenea, Ştanski intenţionează să "accentueze atenţia asupra problemelor de urmărire administrativă şi penală în Republica Moldova a reprezentanţilor autorităţilor din Transnistria, să discute iniţiativa Parlamentului "privind combaterea separatismului şi extremismului" şi probleme din domeniul libertăţii de circulaţie.

"O parte integrantă a întîlnirii" se presupune că va fi o discuţie despre problemele "deblocării activităţii economice externe a Transnistriei" şi pregătirea pentru următoarea reuniune în formatul "5+2".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?