X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Chișinăul apelează la ajutorul OSCE

12 aug. 2014,, 10:50   Societate
3227 0
Foto: newsmoldova.md
Autoritățile de la Chișinău cer OSCE să se implice în detensionarea situației din zona de securitate, pe fondul acțiunilor unilaterale ale Tiraspolului. Mesajul a fost transmis de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, în cadrul unei întrevederi cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, relatează NOI.md.

Pe lîngă situația din zona de securitate, cei doi oficiali au abordat situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană. Vicepremierul a atras atenţia, în special, asupra restricţionării circulaţiei libere a populaţiei, fapt ce subminează atmosfera de încredere şi generează tensiuni în rîndul populaţiei, susține Carpov.

„În procesul de reglementare transnistreană, Republica Moldova nu va deroga de la principiile constituționale a țării. Aceste principii au fost reiterate și în Mandatul misiunii OSCE, prin care a fost reafirmată necesitatea de a identifica o soluţie viabilă a conflictului, bazată pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a țării, cu elaborarea unui statut special pentru regiunea transnistreană", a subliniat Eugen Carpov.

La rîndul său, Michael Scanlan a confirmat necesitatea menţinerii dialogului activ între actorii şi partenerii implicaţi, în conformitate cu principiile negocierilor în formatul „5+2".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?