X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Încă o dovadă a standardelor duble pe care Europa le aplică

9 aug. 2014,, 01:05   Externe
10218 4
Foto : ruvr.ru
Statele membre ale Uniunii Europene au decis să ridice interdicţia impusă Ucrainei pentru exportul de arme, care ar putea fi folosite pentru represiuni interne. De asemenea, a fost permis exportul de tehnologii și echipamente militare.

Atunci cînd a fost luată decizia de a institui un embargou, Uniunea Europeană își dorea ca în Ucraina să nu înceapă un război civil și ca tehnologiile militare și să nu ajungă în mîinile structurilor de forță, care îl reprezentau la acea vreme pe președintele Ianukovici.

Acum, însă, după schimbarea puterii de la Kiev, Vestul încalcă propria decizie, menționează analistul politic Ivan Konovalov. „Europa a convenit „discret” să ridice această interdicţia, fără să anunțe sus și tare despre acest lucru. Decizia a fost luată în momentul în care în sud-estul Ucrainei se desfoșoară așa-numita operațiune antiteroristă, dar care mai corect ar fi să o numim operațiune punitivă”.

Decizia Uniunii Europene cu privire la anularea restricțiilor pentru exportul de de arme, tehnologii și echipamente militare în Ucraina este încă o dovadă a standardelor duble pe care Occidentul le aplică.

Este absolut clar că ridicarea acestei interdicții va încuraja autoritățile de la Kiev să continue operațiunea punitivă în sud-estul țării, menționează Ivan Konovalov. „Decizia Uniunii Europene dă undă verde Kievului să continue operațiunea. Și asta în loc să încerce să aducă părțile beligerante la masa negocierilor pentru a obține o încetare a focului”.

Nu este clar deocamdată ce echipamente vor fi livrate autorităților de la Kiev. Însă chiar și furnizările de veste antglonț și de mijloace comunicație vor face ca războiul să continue, subliniază expertul. Orice ajutor din partea Uniunii Europene va face ca războiul să continue.

În opinia unor analiști, situația politică și economică din Ucraina se va înrăutăți de la o lună la alta. Prin urmare, Piotr Poroșenko ar putea doar să spre la un război de durată al Occidentului împotriva Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?