X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Guvernul lansează un proiect inedit pentru diaspora moldovenească (VIDEO)

8 aug. 2014,, 11:45   Societate
4209 3
Foto: noi.md
Cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul peste hotarele țării vor avea ocazia să interacționeze între ei și să se informeze cu privire la problemele de actualitate prin intermediul unei platforme online. Este vorba de portalul DIN.md, dedicat diasporei moldovenești, care a fost lansat astăzi de reprezentanții Guvernului, relatează NOI.md.

Potrivit premierului Iurie Leancă, portalul va constitui un instrument eficient de comunicare al diasporei cu autoritățile de la Chișinău, dar și cu rudele rămase acasă.

„Prin lansarea acestui portal inaugurăm un șir de acțiuni, prin care vom crea un cadru extrem de eficient, util pentru o comunicare mult mai bună cu concetățenii noștri din diasporă, pentru a discuta politicile Guvernului și cum am putea să le îmbunătățim. Acest proiect denotă importanța pe care o atribuie Guvernul relațiilor cu cei din diasporă, politicilor promovate. Acum avem nevoie mai mult ca niciodată de solidaritate și unitate, pentru a reuși să facem față acestor presiuni”, a menționat Leancă.

Pe lîngă site-ul lansat astăzi, executivul va organiza un șir de evenimente dedicat diasporei moldovenești, în următoarele luni. Astfel, în perioada 28-29 august, în premieră la Chișinău vor avea loc Zilele Diasporei, eveniment care va fi marcat în peste 50 de localități din țară. Totodată, în septembrie va avea loc cel de-al 6-lea Congres al diasporei, iar șirul manifestațiilor va culmina cu primul Forum de afaceri al diasporei, care va fi organizat în perioada 6-7 octombrie.

„La forum se vor întîlni în jur de 120 de reprezentanți ai mediului de afaceri din țară și străinătate. Mai mulți conaționali de ai noștri au reușit să facă o carieră peste hotare, să se remarce în diverse companii prestigioase. Relațiile, conexiunile pe care le au concetățeni noștri din diasporă sînt extrem de importante pentru atragerea investițiilor în Moldova”, a explicat Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?