X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Fals! Moldovenii vor fi obligați să plătească polița de asigurare

26 mar. 09:55   Societate
3050 0

Autoritățile denunță răspîndirea unui nou fals.

”Atenție! Un nou fals este promovat pentru a speria moldovenii din diasporă. Moldovenii din diasporă NU vor fi obligați să plătească polița de asigurare medicală atunci când revin acasă și trec frontiera. De asemenea, moldovenii din diasporă care nu au statut de rezident (adică stau mai puțin de 183 zile în Moldova timp de un an) NU sunt obligați să cumpere polița de asigurare”, se precizează într-o notă de presă apărută pe canalul ”Prima Sursă” din telegram.

Reamintim că în acest an, polița medicală costă 12.636 de lei și poate fi procurată de persoanele care se asigură individual. Deținătorii poliței beneficiază de o serie de servicii medicale gratuite, inclusiv asistență medicală urgentă și primară, medicamente compensate, spitalizare, intervenții chirurgicale.

Persoanele (doar cele rezidente) care nu sînt angajate și nici asigurate de Guvern sînt obligate să achite prima de asigurare în mod individual în primele trei luni ale anului, beneficiind și de reduceri. Angajații vor contribui, în continuare, cu 9% din salariu pentru asigurarea medicală obligatorie.

1
3
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?