Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Proiectul «Farmacia în satul tău»: unde este lansat

29 mar. 14:07   Societate
2132 0

Prima farmacie din cadrul proiectului ,,Farmacie în satul tău” a fost deschisă în satul Alexăndreni, raionul Sîngerei.

Proiectul se desfășoară urmare a aprobării de către Guvern a regulamentului potrivit căruia, antreprenorii care vor deschide farmacii în satele în care nu există asistență farmaceutică, vor primi licență gratuită și subvenții lunare de la 10 pînă la 20 de mii de lei, în dependență de venitul înregistrat, transmite Noi.md.

La prima etapă au fost selectate 150 de localități rurale, care corespund anumitor criterii: lipsa unei farmacii licențiate în localitate, amplasarea la distanță mare de raion/municipiu, iar populația să depășească 1000 de locuitori. După prima licitație desfășurată în februarie curent, 71 de localități vor beneficia de farmacii. Pentru celelalte localități a fost inițiată o nouă procedură de licitație.

Acum cetățenii din zonele rurale vor fi asigurați cu medicamente esențiale mai aproape de locul de trai, fapt ce va contribui la reducerea semnificativă a barierelor în accesul la tratament și la îmbunătățirea calității vieții.

În prezent, în Republica Moldova, din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii licențiate, întrucît majoritatea sînt concentrate în centre raionale și municipale.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?