X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Experții ruși sînt invitați în Moldova pentru a se convinge de calitatea produselor

4 aug. 2014,, 17:00   Societate
3384 2
Foto: tribuna.md
Directorul Agenției Naționale pentru Securitatea Alimentelor, Ion Sula, a expediat o scrisoare conducerii serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” prin care invită experții ruși în Moldova pentru a evalua mecanismul de control fitosanitar al producției din fructe și legume. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit lui Ion Sula, producătorii moldoveni au înregistrat progrese în acest domeniu. „Putem garanta că producția noastră nu prezintă pericol pentru consumatorii din Rusia”, a subliniat funcționarul.

Referindu-se la exportul în statele UE, Ion Sula a precizat că angajații Agenției poartă un dialog permanent cu exportatorii moldoveni, pentru a-i familiariza cu documentele necesare pentru export.

„Nu este o procedură complicată. Este necesar ca producția să fie însoțită de certificatul de siguranță, de certificatul eliberat de laboratorul de profil, certificatul fitosanitar și acordul încheiat cu potențialul importator”, a amintit Ion Sula.

Potrivit funcționarului, pentru exportatori un rol foarte important îl are identificarea cumpărătorului, cu atît mai mult că Rusia a introdus restricții la importul din Polonia.

„Conștientizăm că producția poloneză va fi vîndută pe aceeași piață europeană și că ea este destul de competitivă”, a menționat Ion Sula.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?