Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Preşedintele APCE: Pentru aderarea la UE trebuie depuse multe eforturi

17 iul. 2014,, 09:30   Societate
4436 9
Foto: dialog.ua
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, consideră că "pentru a adera la Uniunea Europeană ţările doritoare trebuie să depună multe eforturi". Această afirmație diplomata a făcut-o miercuri, după întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, notează agenţia "Infotag".

"În pofida faptului că Moldova este prima între ţările membre ale CSI care a aderat la Consiliul Europei şi a devenit membru al Adunării Parlamentare a CoE, toate cele 47 de ţări membre sînt egale şi cerinţele faţă de toate sînt egale. Unii consideră că CoE este sala de aşteptare înainte de a adera la UE, însă este o opinie greşită. Pentru a adera la UE trebuie îndeplinite anumite cerinţe. În cazul Moldovei, care continuă a fi monitorizată de CoE, a mai rămas un volum mare de lucru", a spus Brasseur.

Potrivit ei, "Moldova a obţinut progrese semnificative, însă aceste rezultatele sînt insuficiente şi Consiliul Europei este dispus să ajute Moldova în acest sens".

"Succesele şi aspiraţiile voastre nu trebuie realizate pentru APCE sau UE. Obţineţi-le pentru voi şi bunăstarea voastră", a spus şefa APCE.

Printre obligațiile neîndeplinite care în prezent nu permit Moldovei să se apropie de UE, Brasseur a numit reformarea procuraturii.

"Înţeleg că problema constă în faptul că sînteţi într-o situaţie dificilă, deoarece pentru reformarea procuraturii mai întîi trebuie modificată Constituţia. Rezolvînd aceasta şi alte probleme, vom putea discuta despre retragerea monitorizării Moldovei. Totodată, îndeplinind o obligaţiune, veţi mai avea încă mult de muncit pentru a corespunde cerinţelor noi", a spus ea.

Corman i-a mulţumit lui Anne Brasseur pentru susţinerea acordată, spunînd că "asistenţa acordată de APCE Moldovei este extrem de utilă şi influenţează pozitiv realizarea planului de acţiuni ale Republicii Moldova pe calea apropierii de UE".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?