X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Transnistria stiri: 1410
Preşedintele stiri: 4077

Maia Sandu: „Un buget european al păcii ne va ajuta să accelerăm procesul de aderare”

29 apr. 17:20   Economie
7015 1

În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde la Bruxelles, șefa statului Maia Sandu a participat la Conferința privind următorul buget al Uniunii Europene, unde a vorbit despre buget și valori, despre investiții și drepturi cîștigate, despre extindere și caracter.

„Planificarea bugetară care se discută la Conferința privind următorul buget al UE, găzduită de Comisarul Hahn, nu reprezintă un simplu document financiar. Acesta este, de fapt, un buget al păcii. Discuția despre bugetul UE depășește o simplă discuție despre bani, este despre un proiect ferm de construcție a unei Europe pașnice și prospere, despre o Europă unită care nu doar se dezvoltă, ci și protejează. O Europă din care face parte și Republica Moldova”, a subliniat Președinta.

Șefa statului a mai punctat că pentru Republica Moldova un buget european al păcii înseamnă un ajutor imens pentru protejarea valorilor în care credem și pe care vrem să le apărăm - pacea, libertatea și bunăstarea. „Înseamnă să devenim mai puternici în fața celor care vor să ne impună o altă soartă. Un buget european al păcii ne va ajuta să accelerăm procesul de aderare, să ridicăm nivelul de trai în Moldova și să contribuim la securitatea întregului continent”, a mai menționat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai precizat că aceste lucruri le-a discutat și în cadrul întrevederii cu Comisarul Hahn, care urmează să vină în vizită la Chișinău în data de 9 mai, de Ziua Europei, pentru a celebra Moldova Europeană.

10
0
0
1
100

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?