X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carnea de pasăre proaspătă în UE

30 apr. 10:23   Economie
2439 0

Producătorii de carne de pasăre (în stare refrigerată și congelată) din Republica Moldova își vor putea exporta produsul pe piața din Uniunea Europeană, anunță Noi.md cu referire la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Potrivit sursei, pe parcursul ultimilor doi ani, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a promovat mai multe misiuni de audit din partea Comisiei Europene. În cadrul acestora, a fost evaluat sistemul național de control sanitar-veterinar la nivel central și teritorial, profesionalismul corpului de inspectori oficiali, capacitățile de administrare a focarelor de Gripă aviară pe teritoriul țării, capacitățile de testare ale sistemului de laboratoare, dar și gradul de implementare a cerințelor și standardelor Uniunii Europene(UE) de către agenții economici ce intenționează să exporte pe piața comunitară.

Toate acestea, în conlucrare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, care a asigurat armonizarea cadrului legal național cu legislația UE.

ANSA a lucrat pentru a susține eforturile țării în lărgirea ariei de produse de origine animală exportate în Uniunea Europeană. Astfel, în martie 2023, Republica Moldova a fost listată, pentru prima dată, în regulamentele UE, obținînd dreptul de a exporta carnea procesată de pasăre și ouă de consum (categoria A).

4
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?