X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Șeful Consiliului European este de acord cu Macron că UE „poate muri”, dar este „optimist”

29 apr. 19:15   Externe
3190 0

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost de acord cu afirmația președintelui francez Emmanuel Macron potrivit căreia Uniunea Europeană este „muritoare” și „poate muri” dacă nu va riposta la amenințările externe.

Michel a declarat acest lucru în timpul unei întîlniri cu jurnaliștii la Bruxelles, la 29 aprilie, relatează „Adevărul European” cu referire la AFP.

Potrivit președintelui Consiliului European, „orice proiect democratic, orice model democratic este în mod inerent muritor”.

„Dar merită să clarificăm: cînd Emmanuel Macron a spus acest lucru sau cînd vă dau acest răspuns, nu este vorba despre o impresie pesimistă. Eu sînt optimist", a adăugat Michel, subliniind că UE are forța și mijloacele necesare pentru a face față provocărilor.

El a comentat cuvintele președintelui francez în timpul unui discurs de referință susținut săptămîna trecută la Universitatea Sorbona din Paris. Atunci, Macron a spus că „Europa noastră de astăzi este muritoare și poate muri” și că aceasta „depinde doar de alegerea noastră”.


De asemenea, el a avertizat că Europa se confruntă cu o amenințare existențială și că trebuie să își dezvolte propria strategie de apărare, mai puțin dependentă de SUA.

Declarațiile președintelui francez și ale președintelui Consiliului European au fost făcute cu ceva mai mult de o lună pînă la alegerile pentru Parlamentul European, care se așteaptă să ducă la o resetare a conducerii instituțiilor europene cheie.

8
4
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав