Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

SUA vor aloca Moldovei 31 de milioane de dolari pentru dezvoltarea democrației și susținerea economiei

16 iul. 2014,, 14:30   Economie
4372 1
Foto: agerpres.ro
SUA vor aloca Republicii Moldova în acest an peste 31 de milioane de dolari pentru dezvoltarea democrației și susținerea economiei, informează NOI.md. Potrivit presei internaționale, informația a fost comunicată în cadrul Comitetului Congresului SUA pentru Afaceri Externe de către James Pettit, care a fost propus de președintele american Barack Obama pentru funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova.

„Sîntem convinși că integrarea europeană este cea mai bună direcție pentru Moldova în calea asigurării securității și bunăstării”, a menționat James Pettit. Potrivit lui, SUA își doresc „o Moldovă democrată, economic dezvoltată, cu relații strînse cu Europa, cu hotare recunoscute de comunitatea internațională și o guvernare eficientă și responsabilă”. „În acest an SUA vor oferi Moldovei în calitate de asistență peste 31 de milioane de dolari”, a declarat James Pettit.

Anterior vicepreședintele SUA, Joseph Biden, anunțase că Washingtonul intenționează să ofere Moldovei asistență financiară suplimentară în mărime de 8 milioane de dolari pentru susținerea parcursului european și atenuarea presiunilor externe. Noul pachet de asistență financiară va completa suma de 2,7 milioane de dolari oferită de SUA pentru sporirea eficienței, producției și competitivității în vederea lansării producției moldovenești pe piața europeană.

Din anul 1992, Moldova a beneficiat din partea SUA de asistență în mărime de circa 1,2 miliarde de dolari, inclusiv 262 de milioane de dolari pentru realizarea Programului „Compact” al Corporației „Provocările Mileniului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?