Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

CM-2014: Germanii au demolat recorduri, iar brazilienii au declanșat revoluție

9 iul. 2014,, 09:44   Sport
5172 1
Foto: ziuanews.ro
Germania s-a calificat în marea finală după ce nici cei mai optimiști suporteri nu ar fi visat la un scor de maidan în fața țării gazde.

Nemții conduceau cu 5-0 deja în minutul 29, după reușitele lui Muller, Klose, Kroose de două ori și Khedira.

Astfel, ultima echipă care a înscris 5 goluri într-o semifinală a fost chiar Brazilia. Nemții au egalat performanța din 1958, cînd sud-americanii au punctat exact atîtea goluri cîte au primit în prima repriză contra Germaniei. Adversara de atunci a fost Franţa.

Absența lui Thiago Silva și accidentarea lui Neymar se pare că au fost fatale pentru brazilieni, care au fost debusolați de o echipă germană bine organizată.

Încă de la pauză, cînd scorul era 5-0, autorităţile erau gata de incidente. Imediat după meci, mai multe persoane au fost arestate după ce au început să arunce cu fumigene şi petarde în poliţie. Potrivit unor surse, două autobuze au fost incendiate în Sao Paulo.

Măcelul a continuat și în repriza a doua după ce Shurle a înscris de două ori, iar golul de onoare al brazilienilor a venit abia în minutul 90 prin Oscar.

După meci străzile mai multor orașe au fost împînzite de protestatari, iar autoritățile au fost nevoite să intervină cu forțele de ordine.

Germania își așteaptă adversarul de duminică. Argentina și Olanda își dispută azi un loc în finala mare, cu începere de la ora 23:00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?