Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O benzinărie pretinde la zona verde de la Botanica (DOC)

23 iun. 2014,, 17:58   Societate
5030 0
Foto: noi.md
La Chişinău a izbucnit un nou scandal în jurul construcţiei în zona verde din parcul Valea Trandafirilor. Pe str. Trandafirilor, 43, la intrarea spre viaduct, se preconizează construcţia unei staţii PECO şi a unei clădiri cu şase etaje a centrului auto. Pe 18 mai, terenul a fost îngrădit, transmite NOI.md

Organizaţiile obşteşti şi locuitorii capitalei intenţionează să apere această zonă verde şi vorbesc despre o tranzacţie ilegală.

În primul rînd, această construcţie contravine alin. 2, art. 20 al Legii cu privire la plantaţiilor verzi nr. 591 din 23.09.1999. „Construcţia şi aplasarea pe plantaţiile verzi a construcţiilor şi utilajelor, incompatibile cu destinaţia acestor plantaţii verzi (obiective de producţie şi locative, benzinării etc), sînt interzise”.

În al doilea rînd, nu sînt clare motivele construcţiei a încă unei staţii PECO, pe lîngă cele trei existente deja pe viaduct, la o distanţa de 1 km. Totodată, acest şantier va crea ambuteiaje pe această intersecţie destul de complicată a str. Hr. Botev, bd. Dacia, str. Zelinschi şi Trandafirilor.

Potrivit documentelor, Consiliul Municipal a dat în arendă pe 15 ani terenul cu suprafaţa de 0,0522 ha firmei Fibexmol la începutul anului 2011. Ulterior, această companie a obţinut încă un teren adiacent cu suprafaţa de 0,0579 ha, la preţul de 377 mii lei, pentru construcţia unui salon auto. În septembrie 2011, compania a obţinut autorizaţia pentru construcţie şi trebuia să înalţe obiectul timp de doi ani, fapt ce nu s-a întîmplat.

Nu se ştie dacă autorizaţia pentru construcţie a fost prelungită însă autorităţile locale, la finele lunii martie curent, au aliberat o autorizaţie pentru tăierea a patru brazi, doi arţari şi 220 de arbuşti de ienupăr. ÎM „Spaţii verzi” a estimat costul acestor plantaţii verzi la 54 mii lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?