Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Comuniștii nu renunță și cer audieri parlamentare

5 iun. 2014,, 10:48   Politică
3895 1
Foto: noi.md
După ce au propus organizarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pe marginea incidentului produs în această săptămînă la ședința Adunării Populare a Găgăuziei, astăzi deputații comuniști au cerut organizarea unor audieri parlamentare.

În acest sens, reprezentanții fracțiunii comuniștilor au cerut audierea premierului Iurie Leancă, a ministrului de interne, Dorin Recean, a procurorului general, Corneliu Gurin, și a șefului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan.

„Cerem audieri în Parlament în privința situației tensionate din Găgăuzia, care a dus la comportament violent la adresa conducerii Găgăuziei și destabilizarea situației. Ca urmare a acestor audieri vom propune formarea unei comisii de evaluare a acestor evenimente din Găgăuzia”, a menționat deputatul comunist Irina Vlah.

Propunerea comuniștilor nu a fost susținută însă de majoritatea parlamentară.

Menționăm că bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, și președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, au fost agresați în această săptămînă de un grup de persoane, în frunte cu fostul președinte al raionului Vulcănești, Serghei Cernev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?